eReaders

U bent op zoek naar leuke kinderboeken alleen tegenwoordig is het niet meer zo standaard om een echt boek te kopen, maar word het steeds populairder om een digitaal boek te kopen ook wel ebook genoemd, maar als u van plan bent om een ebook te gaan kopen, waar gaat u deze dan op lezen/bekijken?

Een antwoord wat wij vaak krijgen is, dat kan wel op onze tablet of computer en dat klopt natuurlijk ook, maar wist u dat een eReader hier veel meer voor geschikt is?

Wat is een ereader?

Eigenlijk is een ereader qua uiterlijk heel erg vergelijkbaar met een tablet, want het formaat is over het algemeen handzaam, voorzien van WIFI en Touchscreen maar toch zitten er nogal wat verschillen in. Het grootste verschil zit hem in het scherm, als u namelijk op zoek gaat naar een ereader dan zult u de term E-ink(t) veel voorbij zien komen, en ook dat een scherm uit zo’n 16 grijstinten bestaat, dus geen kleur! En dat zijn toch wel eigenschappen die wat anders zijn dan een Full HD scherm met de mooiste kleurweergaven etc…

Een ereader is dan ook primair absoluut niet bedoeld voor iets anders dan boeken op lezen, een e-ink scherm is namelijk zo ontwikkeld dat u uw boek rustig kunt teruglezen van een scherm wat praktisch dezelfde eigenschappen heeft als het lezen van een papieren blaadje. Er zit bijvoorbeeld vaak ook geen licht in het scherm zodat uw ogen niet vermoeid raken van het lezen tegen het licht in, hierdoor heeft u dus wel omgevingslicht nodig voor het lezen van uw digitale boeken.

Is een ereader wat voor mij?

Als u zelf veel van boeken lezen houd, en u wilt overgaan op het digitale lezen? Ja dan is een ereader zeker wel aan te raden, het lezen van een boek op een tablet kan ook wel prima maar is veel vermoeiender voor de ogen terwijl een e-reader dit effect niet heeft. Wilt u echter kleurrijke kinderboeken gaan (voor)lezen dan is het wel zaak om verschillende ereaders naast elkaar te zetten om goed te kijken welke het aankan en welke niet. Wilt u diverse ereaders vergelijken dan kunt u het beste naar de website gaan van eReader, aangezien zij vele diverse ereaders met reviews online hebben staan.

Kinderboeken
Logo
Shopping cart